freeShip txt

Για παραγγελίες άνω των 50 €
δεν χρεώνονται έξοδα αποστολήςΓια τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε: 24210.35092

Όροι Χρήσης


 

 1. 1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Ο παρόν ιστότοπος (με την ονομασία alfapharm.gr) είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που αποτελεί τη διαδικτυακή προέκταση του φυσικού φαρμακείου που ανήκει στην Αδαμάκη Αθήνα Σπυρ. Ο.Ε., με έδρα τον Βόλο, επί της οδού 2ας Νοεμβρίου 81Β και εταιρικό ΑΦΜ 998427016. Ο κάθε χρήστης/επισκέπτης του ιστότοπου (εφεξής «alfapharm.gr») συμβουλεύεται να λάβει γνώση των ορών χρήσης που διέπουν την χρήση του εν λόγω ιστότοπου πώλησης παραφαρμακευτικών σκευασμάτων μέσω της ανάγνωσης των ορών χρήσης. Κρίνεται απαραίτητη η ανάγνωση των ορών, ώστε ο χρήστης να γνωρίζει την ορθή χρήση του alfapharm.gr , καθώς και τα δικαιώματά του αλλά και τις υποχρεώσεις του ως προς το alfapharm.gr. Σε περίπτωση που συνεχιστεί η χρήση του alfapharm.gr, θεωρείται ότι ο χρήστης/επισκέπτης έχει διαβάσει, κατανοήσει και συναινεί με τους όρους χρήσης του. Εάν ο χρήστης/επισκέπτης δε συναινεί ή συμμορφωθεί με τους όρους χρήσης του alfapharm.gr, τότε καλείται να μην κάνει χρήση ούτε να επισκέπτεται τον ιστότοπο του alfapharm.gr. Περαιτέρω, αν ο χρήστης/επισκέπτης χρησιμοποιήσει τον ιστότοπο του alfapharm.gr για οποιαδήποτε παράνομη πράξη, η οποία είναι αξιόποινη βάση του Ποινικού Κώδικα αρθ.370Γ παρ.2 του Ν.4411/2016, τότε θα διωχθεί ποινικά.

Σε περίπτωση που ο χρήστης/επισκέπτης κάνει εγγραφή στο alfapharm.gr για να πραγματοποιήσει αγορές προϊόντων που διατίθενται από το alfapharm.gr, με συνεπεία να γίνει πελάτης, θεωρείται αυτόματα ότι έχει διαβάσει, κατανοήσει και αποδεχτεί τα κάτωθι άρθρα:

 • Όροι χρήσης
 • Τρόποι πληρωμής
 • Πολιτική αποστολών
 • Πολιτική επιστροφών, και
 • Προστασία προσωπικών δεδομένων.

Οι καταναλωτές που εγγράφονται στο alfapharm.gr πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος ηλικίας, δηλαδή να είναι ενήλικοι. Οι όροι χρήσης του alfapharm.gr, έγκεινται στο αρθ.2 του Ν.2251-1994 «Περί Προστασίας Καταναλωτή».

Το alfapharm.gr σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, δεν πραγματοποιεί πωλήσεις φαρμάκων μέσω διαδικτύου, δεν παραλαμβάνει, ούτε έχει το δικαίωμα να εκτελεί συνταγές. 

 

 1. 2 ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Το alfaprham.gr δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση που ο χρήστης/επισκέπτης/πελάτης δεν δώσει αληθή στοιχειά κατά την εγγραφή του στο ηλεκτρονικό κατάστημα, όπως ηλικία, διεύθυνση, στοιχειά κάρτας, κ.τ.λ. και οι ζημίες που μπορεί να προκύψουν από τρίτους, δεν επιβαρύνουν το alfapharm.gr σε καμία περίπτωση. Αν το alfapharm.gr δεχτεί διαδικτυακή επίθεση με στόχο την υποκλοπή στοιχείων των πελατών, βάσεις δεδομένων, στο server, τοποθέτηση κακόβουλου λογισμικού, αποστολή spam, κ.τ.λ. και γενικά σε οποιαδήποτε μορφή κυβερνοεγκλήματος που ορίζεται από το Ελληνικό Δίκαιο στο δεύτερο κεφάλαιο του Ν.4411/2016, το alfapharm.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη.

Το alfapharm.gr δεν φέρει ευθύνη για τυχών παραλήψεις στην περιγραφή των προϊόντων, την προβολή των τιμών, καθώς και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων. Τα στοιχειά που προβάλλονται από τον ιστότοπο του alfapharm.gr καταχωρούνται με αυξημένη προσοχή, αλλά υπάρχει η περίπτωση λαθών. Να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες των προϊόντων δεν είναι δεσμευτικές, αλλά ενδεικτικές. Όσον αφορά τα προϊόντα η διαθεσιμότητά τους εξαρτάται από τα αποθέματα που υπάρχουν εντός του φαρμακείου και των αποθηκών που συνεργάζονται με αυτό. Η διαθεσιμότητα των προϊόντων από τις αποθήκες που συνεργάζονται με το alfapharm.gr μπορεί να βρίσκονται σε αδυναμία εκπλήρωσης αναπλήρωσης προϊόντων και εκτέλεσης παραγγελιών λόγω ανωτέρας βίας, όπως απεργία, καιρικές συνθήκες, θέμα με τις ταχυμεταφορές, κ.ά., τότε το alfapharm.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για την καθυστέρηση μιας παραγγελίας από προβλήματα τρίτων. Σε περίπτωση εξάντλησης των αποθεμάτων, ο πελάτης θα λαμβάνει ενημέρωση σχετικά με το προϊόν το όποιο έχει εξαντληθεί, δίνοντάς του τις επιλογές, να αλλάξει την παραγγελία του ή να γίνει πίστωση στον εν λόγω πελάτη ή κατόπιν συνεννοήσεως να του δοθεί επιστροφή των χρημάτων του. Σε περίπτωση προβλημάτων λειτουργιάς τρίτων που εμπλέκονται στην πλήρωση της παραγγελίας προς αποστολή στον πελάτη, ο πελάτης θα λαμβάνει ενημέρωση σχετικά με το θέμα και μια εκτίμηση της μετέπειτα εξέλιξης.

Επίσης, το alfapharm.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση που η εταιρία φιλοξενίας και συντήρησης του ιστοτόπου έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα, με αποτέλεσμα τη μη-σωστή λειτουργία του alfapharm.gr, με συνέπεια να μην είναι προσβάσιμο ή σε πλήρη λειτουργία για την εξυπηρέτηση των χρηστών/επισκεπτών/πελατών. Εξυπακούεται για τη μη-σωστή λειτουργία τραπεζικών συστημάτων, για την ολοκλήρωση της παραγγελίας πελατών σε περιπτώσεις χρήσης κάρτας για αγορές από το alfapharm.gr. Επίσης, η παράνομη ή χωρίς συναίνεση του νομίμου δικαιούχου χρήση της πιστωτικής κάρτας του για την ολοκλήρωση παραγγελίας στο alfapharm.gr, δεν απαλλάσσει το νόμιμο δικαιούχο της, εκ των υποχρεώσεων που γεννά η αγορά αυτή. Το alfapharm.gr δεν φέρει ουδεμία ευθηνή για αποζημίωση του πελάτη σε περιπτώσεις που είτε από παράλειψη του, είτε από παράνομη πράξη, γίνει χρήση της πιστωτικής κάρτας του για αγορές στο alfapharm.gr.

Το alfapharm.gr δεν μπορεί να εγγυηθεί για το χρόνο παράδοσης, καθώς ορίζεται από την μεταφορική εταιρία με την οποία συνεργάζεται, όποτε δεν φέρει ευθύνη για τυχόν καθυστέρηση της παράδοσης των προϊόντων από τη μεταφορική εταιρία. Όσον αφορά την κατάσταση των προϊόντων, το alfapharm.gr φυλάσσει τα προϊόντα σε άρτιες εγκαταστάσεις και η κάθε παραγγελία συσκευάζεται με προσοχή προκείμενου να φτάσουν τα προϊόντα όπως αναμένεται. Κατά τη μεταφορά από τη μεταφορική εταιρία, τυχόν αλλοίωση της συσκευασίας ή του περιεχομένου της είναι καθαρά ευθύνη της μεταφορικής εταιρίας και όχι του alfapharm.gr. Το alfapharm.gr δεν ευθύνεται για τυχόν ελαττώματα ή κακή ποιότητα των προϊόντων που διαθέτει στους πελάτες του, καθώς όλα τα προϊόντα παραλαμβάνονται από τους προμηθευτές συσκευασμένα. Σε περίπτωση που στις παραδιδόμενες ποσότητες αποδεδειγμένα βρεθεί ελαττωματικό προϊόν ή περίπτωση έλλειψης εξαρτημάτων, το ηλεκτρονικό κατάστημα σας γνωστοποιεί ότι η υπαιτιότητα είναι αποκλειστική ευθύνη των προμηθευτών μας. Οι χρήστες διατηρούν το δικαίωμα επιστροφής του προϊόντος απευθείας στον προμηθευτή ή αντιπρόσωπο για διαπίστωση της έλλειψης εξαρτημάτων ή βλάβης του προϊόντος. Τα έξοδα αποστολής προς τον εκάστοτε αντιπρόσωπο επιβαρύνουν τον πελάτη.

Η ορθή χρήση των προϊόντων που πωλούνται μέσω του alfapharm.gr είναι καθαρά υπευθυνότητα του εκάστοτε πελάτη. Το alfapharm.gr δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για κακή χρήση οποιασδήποτε φύσης ή από αλόγιστη χρήση προϊόντων που πωλούνται εντός του. Δια αυτόν τον λόγο συμβουλεύονται όλοι οι πελάτες του alfapharm.gr να διαβάζουν πολύ προσεκτικά τα συστατικά, τις οδηγίες χρήσης και τις αντενδείξεις του κάθε προϊόντος. Αν τυχών έχουν κάποια απορία μπορούν να επικοινωνήσουν με το alfapharm.gr τηλεφωνικώς στο 24210-35092 (Δευτέρα-Παρασκευή, ώρες καταστημάτων) για να λάβουν φαρμακευτικές συμβουλές σχετικά με το προϊόν που αγόρασαν ή για συμβουλές πάσης φαρμακευτικής φύσεως.

 

 1. 2.1 ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

      Το παρόν ηλεκτρονικό κατάστημα του alfapharm.gr έχει το δικαίωμα να τροποποιεί τις παρεχόμενες υπηρεσίες του. Επίσης διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την παροχή υπηρεσιών προσωρινά για λογούς συντήρησης ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Ακόμα μπορεί να γίνει διακοπή υπηρεσιών μόνιμα, με ή χωρίς προειδοποίηση. Σε κάθε περίπτωση που ο πελάτης κάνει χρήση των υπηρεσιών του alfapharm.gr, θεωρείται ότι έχει αποδεχτεί τους παρόντες όρους χρήσεως και αναγνωρίζει ότι το alfapharm.gr δεν φέρει ευθύνη απέναντι στο πελάτη για οποιαδήποτε τροποποίηση, αναβολή ή διακοπή παροχής της υπηρεσίας.

 

 1. 2.2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

     Το κάθε προϊόν που προορίζεται προς πώληση από το alfapharm.gr συνοδεύεται από μια ενδεικτική φωτογραφία, η όποια δεν είναι δεσμευτική, και της περιγραφής του, με πληροφορίες συγκεκριμένες σχετικά με το προϊόν. Οι πληροφορίες που συνοδεύουν τα προϊόντα παρέχονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τις υπηρεσίες ή τις συστάσεις γιατρού, ούτε να παράσχουν διάγνωση, περίθαλψη, θεραπεία ή πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας. Οι πληροφορίες μπορούν να αλλάξουν ή να ανανεωθούν χωρίς ειδοποίηση. Το alfapharm.gr καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να παρουσιάσει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια τα χαρακτηριστικά των προϊόντων. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ανακρίβεια πληροφοριών σε κάποιο από τα προϊόντα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με οποιοδήποτε τρόπο με το alfapharm.gr προκείμενου να γίνει διόρθωση, με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ακρίβεια των παρεχόμενων πληροφοριών.

 

 1. 2.3 ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Το alfapharm.gr βασίζεται στα αποθέματα που υπάρχουν εντός του φαρμακείου μας ή στις συνεργαζόμενες αποθήκες προκείμενου να διεκπεραιωθεί η παραγγελία που έχει κάνει ο πελάτης. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να εκπληρωθεί η παραγγελία λόγω έλλειψης κάποιου προϊόντος, είτε από τα αποθέματα, είτε από τις αποθήκες, τότε ο πελάτης θα ενημερώνεται τηλεφωνικώς ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), κατά ποσό είναι δυνατή η άμεση ανεύρεση του προϊόντος και τι επίπτωση θα έχει στο χρόνο παράδοσης του προϊόντος. Κατ' επέκταση, η διαθεσιμότητα των προϊόντων είναι ενδεικτική και σε καμία περίπτωση δεσμευτική.

 

 1. 3 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΩΝ/ΠΕΛΑΤΩΝ

Να παρέχει πλήρη και αληθή προσωπικά στοιχεία κατά τη διαδικασία της εγγραφής του ως πελάτης. Επίσης, να παρέχει ορθά και αληθή στοιχεία πληρωμής και παράδοσης για τις παραγγελίες που τοποθετεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Να επιβεβαιώνει ότι έχει εξέλθει (αποσύνδεση) από τον προσωπικό του λογαριασμό στο τέλος κάθε επίσκεψης/αγοράς.

Να μη χρησιμοποιεί τον ιστότοπο του alfapharm.gr για τη διενέργεια παρανομών πράξεων, οι οποίες μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής διώξεως ή οποιασδήποτε άλλης νομικής διαδικασίας κατά του alfapharm.gr, για πράξεις που περιγράφονται από την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Να ενημερώνει τα προσωπικά στοιχεία εγγραφής του, έτσι ώστε αυτά να ανταποκρίνονται κάθε στιγμή στα αληθή προσωπικά του στοιχεία. Σε αντίθετη περίπτωση, το alfapharm.gr έχει το δικαίωμα να απενεργοποιήσει άμεσα το λογαριασμό του πελάτη ενημερώνοντάς τον.

Να μην αποκαλύπτει σε τρίτους το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password) που καταχώρισε κατά την εγγραφή του στις υπηρεσίες του alfapharm.gr. Παρακαλούνται οι πελάτες να ενημερώσουν άμεσα το alfapharm.gr για οποιαδήποτε μη-εξουσιοδοτημένη χρήση του ονόματος, του κωδικού, του συνθηματικού και γενικά του λογαριασμού που έχουν στο alfapharm.gr.

Να μην παραβιάζει οποιασδήποτε μορφής πνευματικά δικαιώματα τρίτων.

Να τηρεί απαρέγκλιτα τους εκάστοτε ισχύοντες όρους χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος alfapharm.gr, καθώς και τους εκάστοτε ισχύοντες κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων των χρηστών/επισκεπτών/πελατών των ιστοσελίδων αυτού.

 

 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

Εαν χρειαστεί να επιστρέψετε κάποιο προϊόν (ελαττωματικό ή μη) να μην ξεπερνάει τις 14 ημερολογιακές ημέρες, από την ημερομηνία παραλαβής της παραγγελίας.

Σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος, που θα διαπιστωθεί κατά την παραλαβή του, αναλαμβάνουμε την αντικατάσταση του χωρίς καμμία οικονομική επιβάρυνση από εσάς. Ειδοποιήστε μας τηλεφωνικώς στο 2421035092.

Σε περίπτωση μη ελαττωματικού προϊόντος, μπορεί να επιστραφεί εφόσον η συσκευασία δεν έχει παραβιαστεί και βρίσκεται στην αρχική της κατάσταση. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, επιβαρύνεστε τα έξοδα αποστολής.

Δεν είναι δυνατή η επιστροφη μη ελαττωματικών ειδών ψυγείου, βρεφικών τροφών και γαλάτων.

Σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις για να γίνει δεκτή η επιστροφή, θα χρειαστεί και η απόδειξη παραγγελίας, η οποία θα συνοδεύει το προϊόν.

Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε στο 2421035092. 

 

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑ ΣΠΥΡ. ΑΔΑΜΑΚΗ Ο.Ε.

2ας ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 81Β - 38333 - ΒΟΛΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Δευτ. και Τέτ. 8:00π.μ.-14:00μ.μ.

Τρ./Πέμ./Παρ. 8:00π.μ.-13:30μ.μ.
και 17:00μ.μ-21:00μ.μ.

2ας Νοεμβρίου 81Β  ΤΚ 38333 Βόλος
Τηλ: 24210.35092 Fax:  24210.35092

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Στοιχεία επικοινωνίας - Χάρτης